2013. november 10., vasárnap

Borsó leves

1 db hagyma
2 db sárgarépa
1 pici zeller
1 csokor petrezselyem
25 dkg borsó
1 db paprika
Só, bors, paprika, zöldségleves kocka

 A sárgarépát és a zellert kicsi cikkekre vágom. Az apróra vágott hagymát, 2 evőkanál olajon megdinsztelem, hozzáteszem a répát, zellert és a borsót és fedő alatt picit megpuhítom.
Amikor puha rászórok 1 evők lisztet és 1 teáskanál paprikát ízlés szerint sót, borsot és felöntöm vízzel. Amikor felforr, belerakok 1 leveskockát. A végén grízgaluskát szaggatok bele kiskanállal és készre főzöm.

Grízgaluska

1 tojást villával habosra keverek csipet sót és borsot teszek bele és annyi grízt, hogy krémes állagú legyen. 1 órát pihentetjük.
A gríz ennyi idő alatt megszívja magát és jól szaggatható lesz.



1 megjegyzés: